NARUČI SUSHI

Gdje u Zagrebu pojesti dobar sushi? Ovo je 5 provjereno dobrih adresa kojima se često vraćamo

 Deposit Photos/
Uredno smotan i napravljen od svježe, kvalitetne ribe, sushi može biti itekako dobar, zasitan ručak

Zagrebačka gastro scena posljednjih je godina postala bogatija za nekoliko novih sushi mjesta. Isprobali smo ih uglavnom sve i zaključili kako bismo među najbolje još uvijek svrstali provjereno dobre igrače koji su se na sceni zadržali dulje vrijeme, a potom im dodali i pokoju novu adresu s koje sushi naručujemo kada nas posao zarobi u uredu i drugog rješenja nemamo. Sastavili smo zato popis na kojem će svatko pronaći nešto za sebe, od mjesta za poslovni ručak ili večeru u dvoje, do onih koje nude najbolju vrijednost za novac i dobar sushi iz dostave.

ZA POSEBNE PRILIKE I POSLOVNI RUČAK

TEKKA

Da se u Tekki kuha odlično, uvjerili smo se nebrojeno mnogo puta i kada biste nas pitali koje jelo s njihovog menija bismo vam preporučili, zbilja bismo se teško odlučili za samo jedno. Upravo zato, Tekka je naš izbor broj jedan kada je u pitanju zagrebačka ponuda sushija. Bez obzira koji ste tim, volite li više dobru rolicu, nigiri ili sashimi, ovdje se nećete razočarati, a kad ste već tu, počastite se i njihovim sjajnim tuna tartarom s kozjim sirom.

Tekka je dobar odabir za večeru u dvoje, ali i poslovni ručak pa ne možete puno pogriješiti bez obzira za koju prigodu odabrali upravo ovo mjesto.

image
Restorantekka Instagram/

ZA IZLAZAK S EKIPOM

IZAKAYA

Restoran Izakaya na zagrebačkoj Selskoj dobar je pak odabir za izlazak s ekipom. Opuštena atmosfera, jednostavno uređenje, ugodno i pristupačno osoblje i, ono najvažnije, dobra hrana, dovoljni su razlozi da razmislite o večeri radnim danom ili ručku vikendom s ekipom koju dugo niste vidjeli. Osim sushija, ovdje vas neće razočarati niti bao bunsi, a onima stvarno gladnima preporučujemo jednu od bogatih zdjela (poke i katsu su naši favoriti), nakon koje zasigurno neće ostati gladni.

image
Izakaya.zagreb Instagram/

DOBRA VRIJEDNOST ZA NOVAC

EVERGREEN SUSHI BAR

Smješten u samom centru grada, na zagrebačkoj Ilici, Evergreen sushi bar je jedan od sigurnih odabira kada je u pitanju sushi po nešto pristupačnijim cijenama. Nedavno smo isprobali i novitete iz njihove ponude i nismo ostali razočarani, a osim sushija, ovdje svakako preporučujemo i hrskave kadaif kozice. Evergreen sushi bar nudi i dostavu, no uvijek je bolje na dobar sushi zaputiti se u njihov lokal. Dobro je dodati kako je, zbog manjeg broja mjesta u restoranu, rezervacija stola poželjna.

image
Bojan Zibar/

SUSHI IZ DOSTAVE

IMENSO

Relativno novo ime na sushi sceni je Imenso. Riječ je o virtualnom restoranu iz kojeg sushi naručujemo već nekoliko mjeseci, a iza kojeg stoji Dubrovčanin Antun Stjepanović. Mladi chef iskustvo je stjecao u restoranima kao što su Bota Šare i Takenoko, a ono zbog čega volimo sushi iz Imensa jest činjenica da rolice na adresu uvijek stižu lijepo zarolane, riba je svježa, a cijene su više nego pristupačne

image
Privatna arhiva

GYOTAKU

Otkad je s radom krenuo prvi Gyotaku restoran prošlo je tek godinu dana, a od tada, na različitim adresama otvoreno je još nekoliko lokala. Unatoč širenju, kvalitetna nije previše pala pa je još uvijek riječ o vrlo dobrom i pristupačnom sushiju koji će biti dobra opcija kada se gladni zateknete u blizini jednog od njihovih lokala. Za sushi u Gyotaku zadužen je Mladen Križanović, sushi majstor koji je učio od ponajboljih majstora na Tokyo Sushi Academy, pa tako možete biti sigurni da mu znanja i vještine u prstima ne nedostaje. Osim što radi sushi za Gyotaku, Mladen održava i radionice za sve koji se u pripremi žele okušati kod kuće.

image
Privatna arhiva

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 00:47