VIKEND U ZAGREBU

Gdje u centru grada popiti dobru kavu? Ovih 7 provjerenih mjesta neće vas razočarati

 Giphy/
Ako produženi vikend provodite u gradu, zaputite se do centra pa nakon kratke šetnje sjednite i uživajte u šalici dobre kave

U slučaju da vam je dosadila uvijek ista adresa za ispijanje kave s ekipom, a produženi vikend slučajno provodite u gradu, izdvojili smo nekoliko adresa na kojima se nudi sjajna kavu. Ponegdje možete pojesti čak i doručak ili brunch, a neka od ovih mjesta imaju i lijepe terase na kojima možete uživati u dobrom društvu dok u ruci držite šalicu omiljenog napitka. Ovaj popis spremite, vjerujemo kako će vam još zatrebati.

LUTA

Najnovije pojačanje na zagrebačkoj sceni je Luta, lokal smješten u Lopašićevoj ulici na broju 14, nedaleko Martićeve. Osim u minimalistički, s ukusom uređenom lokalu, kavu ovdje možete ispijati i ispred samog kafića (čak i u društvu kućnog ljubimca) ili je ponijeti za van. Također, osim klasično pripremljenog omiljenog toplog napitka, odnedavno nude i ledene varijante, a ako u Lutu dolazite s ekipom koja izbjegava kavu, tu su ledeni čajevi i drugi hladni napici.

Adresa: Radoslava Lopašića 14

COGITO

Nije novost da u Cogito lokalima možete popiti ponajbolju kavu u gradu pa je tako dobro spomenuti nekoliko njihovih lokacija s kojima ne možete pogriješiti. Cogito kavu, naime, volimo ispijati u divno uređenom lokalu u Uraniji na Kvatriću, Deželićevoj, Varšavskoj ili u Cafeu u dvorištu u ulici Jurja Žerjavića, a oni koji često prolaze Vukovarskom, vjerojatno su primijetili najnoviji (a možda i najmanji) lokal ekipe iz Cogita, idealan za odmor usred napornog dana. Ondje možete popiti dobru kavu za jednim od kamenih stolića ili samo usputno naručiti šalicu kave i u vrhunskom napitku uživati u hodu.

Adresa: Varšavska ulica 11/Trg Eugena Kvaternika 3/3/prilaz Gjure Deželića 40/Ulica Jurja Žerjavića 7/Vukovarska 60

BROOM44

Osim sjajnih vegetarijanskih i veganskih jela, vrlo važan segment popularnog Brooma 44 na zagrebačkom Dolcu je i kava. Naime, vlasnik lokala i barist Vedran Peurača radio je u Prologu, jednom od najboljih coffee barova u Kopenhagenu. Imaju nekoliko vrsta kava, ali možda je nepotrebno zamarati se tehničkim podacima i performansama jer se vrste ionako mijenjaju sezonski i treba jednostavno uživati u dobroj kavi.

Adresa: Dolac 8

(DRUGI) PROGRAM

Program je uvijek dobra ideja kada se zateknemo u centru grada, oko Martićeve, a sjajno uređen drugi lokal ekipe iz Programa jedan je od favorita kada se pak zateknemo u blizini Kvatrića. Osim dobre kave, nude i odličan čaj, a ako do vikenda niste stigli završiti sav posao, ovo mjesto bit će dobra ideja i za brzinsko obavljanje posla. Ponesite laptop, naručite piće i u Drugom Programu spojite ugodno s korisnim.

Adresa: Martićeva ulica 14F/Petrova ulica 21

FOUR WHEEL COFFEE ROASTERS

Na potezu od Kvatrića prema centru naići ćete i na Four wheel coffee roasters, simpatičan lokal bariste Karla Purića gdje možete popiti nekoliko varijanti odlične specialty kave i odmoriti na prostranoj terasi uz pogled na Kvatrić. Dobra vijest je i da, jednom kad se ovdje zaljubite u kavu, naručiti je možete i na kućnu adresu.

Adresa: Martićeva ulica 67

DUGOGODIŠNJI FAVORITI

ELI'S CAFFE

Ne smijemo zaboraviti niti naše dugogodišnje favorite, adrese na koje odlazimo na uživanje u provjereno dobroj šalici kave. Tu je tako Eli's caffe Nika Orošija, mali lokal smješten na Ilici kod Britanca mjesto je za one najveće ljubitelje kave. Uz dobru glazbu, ovdje se u kavi uživa i uz pogled na užurbani Britanac, a doživljaj je poseban upravo vikendom, kada se grad ponovno probudi, a obližnja tržnica postane simpatično mjesto susreta svih generacija.

Adresa: Ilica 63

QUAHWA

U centru grada, u jednom od haustora u Teslinoj ulici, svratiti pak možete na kavu u Quahwu. Osim uživanja u kavi i drugim toplim i hladnim napicima, ovdje možete i kupiti kavu u pakiranjima različitih veličina što je posebno korisno ako nakon obilaska grada idete u posjetu prijateljima, kakav rođendanski tulum ili se samo nalazite s prijateljima koje dugo niste vidjeli i želite ih iznenaditi. Ekipa iz Quahwe je nedavno renovirala sam lokal i terasu pa, ako dugo niste bili, i to može biti povod da se zaputite u Teslinu.

Adresa: Teslina ulica 9/1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:50