Pisalo se mnogo o tome što čini savršeni burger, koji je pravi redoslijed sastojaka, kakvo pecivo mora biti i koliko mekano, treba li biti tostirano, dodatno premazano maslacem… Iako je burger uvijek zvijezda ručka i najviše mu se veselimo, koliko god on bio dobro pečen i složen, loše spremljen pomfrit koji ga najčešće prati i dalje može pokvariti cijeli doživljaj za stolom. Budimo realni, tko voli zagristi u gnjecav ili pak sirov krumpirić?
Naravno, svatko ima svoje kriterije kakvi krumpirići moraju biti, no ako već pazimo da u našem burgeru završe samo najbolji sastojci, zašto ne bismo istu pozornost posvetili i hrskavom pomfritu?
Kada nabavljate krumpire, neka budu oni s više škroba, bijele kore. Kada ogulite krumpire i počnete ih rezati za pomfrit, stavite ih u posudu s vodom u koju ste iscijedili malo limunova soka da krumpirići ne bi oksidirali. Pustite ih pola sata u hladnjaku u vodi, a zatim ih ocijedite i dobro posušite. Pržite li ih u ulju, topla preporuka jest da ih dva puta pržite, prvi put na nižim temperaturama kako bi se u sredini ispekli, a zatim kratko na višoj temperaturi kako bi vaši krumpirići dobili hrskavu koru. Svakako pripremite posudu prekrivenu papirnatim ručnicima da biste uklonili višak ulja s pomfrita, a između dva pečenja pustite barem 15 minuta da krumpirići "odmore". Čini li vam se to kao ipak malo previše ulja u igri za vaš ukus, možete se poslužiti pećnicom, ali i fritezom na vrući zrak. Svakako će pečenje vaših krumpirića dulje trajati (pri čemu vam i dalje treba neki oblik masnoće), ali svakako će vam kuhinja manje mirisati po ulju.
NA NAŠEM TRŽIŠTU
Među rezačima namirnica na tržištu se može pronaći više jednostavnih rješenja za mekane namirnice poput jaja, no za tvrđe voće i povrće kao što su krumpir, batat, mrkva, jabuka i slično bolje su rješenje čvršći i stabilniji rezači poput ovih koje smo izdvojili.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....