Variva je prilično jednostavno napraviti, potreban vam je samo jedan lonac, a okus nikad ne razočara. Pogotovo ne okus domaćeg variva s graškom, noklicama i ukusnom piletinom koji nas svakim zalogajem uspije vratiti u djetinjstvo. Ako ste ovo jelo jeli samo kod bake na nedjeljnom ručku ili nakon škole, vrijeme je da ga i sami naučite pripremati!
Variva su tipična za kontinentalnu Hrvatsku gdje se ljudi obično hranjivije hrane i u kuhanju koriste raznoliko povrće, meso, žitarice i mliječne proizvode
Za varivo za četiri osobe će vam trebati:
450 g Ledo mješavine povrća za juhu 500 g piletine 120 g luka 1 žlica koncentrata rajčice 8 žlica grisa 1 jaje 6 žlica ulja |
Priprema:
- Na 2 žlice ulja popržiti meso narezano na kockice.
- Meso izvaditi, a na istom ulju popržiti luk.
- Meso zatim vratiti, dodati začine, koncentrat rajčice i pirjati podlijevajući vodom ili temeljcem.
- Kad je meso već mekano dodati povrće i još uliti vode i sok se ono kuha napraviti knedle.
- Pomiješati jaje, 8 žlica grisa i 4 žlice ulja, pustiti malo da odstoji pa malom žličicom oblikovati noklice.
- Kuhati dok ne isplivaju na površinu, ukrasiti svježim peršinovim listom i skinuti s vatre.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....