UKUSAN OBROK

UMACI ZA GRICKALICE: Organizirajte filmsku večer s kremastim dipovima i blockbusterima za grickanje!

Gledaju vam se filmovi? I naravno, klopa dobra hrana. Zašto ovaj put ne napravite drugačije umake za vaše grickalice?
 Getty Images/iStockphoto

MJESTO RADNJE: Vaš dom ili dom vaših prijatelja. VRIJEME RADNJE: Kišno (ili sunčano, nama su i jedna i druga draga) popodne. Postoji li išta bolje nego pripremiti maraton najboljih svjetskih filmskih klasika, pozvati prijatelje, a na stolu ponuditi cijelu lepezu ukusnih i kremastih dipova za koje će se vaši prijatelji boriti? Ne garantiramo vam da umaka neće biti posvuda i, također, vjerojatno ćete za neke morati pripremati i duple porcije. Budite kreativni s vašim umacima jer uvijek gledamo različite filmove, ali uporno radimo iste umake za naše grickalice. Vrijeme je da promijenite ploču! Neće vam trebati puno vremena za izradu ovih umaka, a svi će cijeniti vaš trud. Ljubitelji svježega će doći na svoje guacamole umakom. Baba ganoush će namiriti sve željne istočnjačkih okusa. Ljubitelji tradicije i bakine kuhinje koji svake godine pojedu desetak teglica ajvara mogu u njemu uživati i u umaku od i kiselog vrhnja, s kojom kapi limunovog soka. U svakom slučaju, kladimo se da će se zdjelice s umacima oblizati dok ste rekli ''rez''!

Guacamole dip s ljutenicom

Guacamole umak i ajvar

Baba ganoush dip od pečenih patlidžana, ajvara i tahini paste

Eggplant baba ganoush with flat bread and herbs
Getty Images/iStockphoto

Umak od ajvara i kiselog vrhnja

Spicy dip sauce made with tomato and cheese.
Getty Images/iStockphoto

Pikantni dip od ajvara i hummusa

Hummus, spices, rosemary and garlic on a wooden background
Getty Images/iStockphoto

Salsa s ljutenicom, rajčicama i peršinom

Fresh Salsa with Tortilla Chips on a rustic wooden background
Getty Images/iStockphoto

Ako vam pak nedostaje ideja za meze koje ćete poslužiti na vašem druženju s prijateljima, ne brinite, i to smo pokrili. Onima koji ne ljube meso pripremite zalogaje od tikvica, ajvara i sira. Ljubitelji bruschetta dolaze na svoje kad kušaju one s ajvarom i bosiljkom. Simpatične pitice od heljde možete ponijeti i na posao sljedeći dan ako vam ostane viška, a isto napravite i sa trokutićima od kora za savijače i ajvara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 10:21