Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci:
- 1/3 šalice sezama
- 1/3 šalice suncokretovih sjemenki
- 1/3 šalice bučinih sjemenki
- 1/3 šalice arame algi
- 1 šalica vode
- 1/2 žličice soli
- 1 šalica kvinoje
- 1 šalica kukuruza
- 1 crveni lik, narezan na kockice
- 1 vezica rotkvica, narezanih na štapiće
- 1 mrkva, krupno naribana
Preljev:
- tamari po želji
- 4 žlice maslinova ulja
- 4 žlice rižinog octa
- 2 mlada luka, sitno nasjeckana
- 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
Priprema:
Posebno kuhajte arame alge. Popržite lagano sjemenke i ostavite da se ohlade. Zagrijte sol i vodu, dodajte kvinoju i kuhajte poklopljeno 20 minuta na laganoj vatri. Nakon kuhanja rasprostrite da se ohladi. U malo vode prokuhajte kockice crvenog luka i kukuruza pa ostavite da se ohladi. omiješajte sve ohlađene sastojke, pa sve sastojke za preljev i umiješajte u salatu. Ostavite da odstoji dvadesetak minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....