Prostor pizzerije je zapravo dosta razveden, a osim desetak stolova na terasi, u unutrašnjosti na raspolaganju imate podrumsku prostoriju s više stolova, dok je razina zemlje razdijeljena u dvije sekcije. Ako rezervirate stol, tražite da on bude uz vanjski zid restorana, osobito ako dolazite s djecom jer je desna sekcija doista prometna, s konobarima koji raznose narudžbe i koji će vam biti zahvalni što im se vaši klinci ne petljaju pod nogama.
U dnu restorana nalazi se i krušna peć pa dok čekate možete promatrati kako nastaju pizze po kojima su poznati. Konobara je nekoliko i trude se održati tempo s narudžbama, a dok smo mi bili tamo, zbog jedne velike koja je bila još u fazi pripreme upozorili su novopridošle goste na duže čekanje. To je svakako pametan potez jer je ovo konkretno društvo radije otišlo, nego da nezadovoljno čeka. Srećom, naše je društvo u restoran naišlo prije zastoja pa smo tako naručili nekoliko jela i Kozlovićevu Malvaziju na čaše (30 kn/1dl). I dalje smo čekali, ali to je bilo i za očekivati s obzirom na krcati restoran.
Velika pizza s artičokama (60 kn) iz krušne peći imala je solidno tijesto, lijepo opaljeno odozdola, s mekim, niskim rubovima. Bila je dobro pečena i s dobro raspoređenim sastojcima. Nije bila premasna, a komadići artičoka su bili ukusni, nije se dalo po okusu naslutiti je li riječ o konzerviranoj namirnici, čak i ako je to bio slučaj. Naribana šunka na pizzi vratila nas je u 90-e i vrijeme trešnjevačke pizzerije Purger, a ta nostalgija malo je pokvarila dojam inače korektne pizze.
Fuži s tartufima i carpacciom od smeđih šampinjona (90 kn) imali su gusti umak sa sitno mljevenim komadima crnog tartufa pa je zapravo prije bila riječ o tartufati. Tanke ploške smeđih šampinjona bile su meke i nježnog okusa. Nisu upali u zamku da učine umak preintenzivnog okusa, no svakako preporučujemo da uz jelo naručite i salatu (25 kn) jer će vam dobro doći malo svježine da njome izbjegnete mogući zamor jelom.
Rižoto od black tiger kozica (90 kn) nije nas oduševio jer je bilo više riječ o kuhanoj riži s dodatnim umakom i kozicama nego što bi očekivali od rižota - umjesto da riža bude prožeta okusom i ovijena umakom, čak je malo i plivala. Što se tiče količine sastojaka, velikih kozica bilo je stvarno dovoljno za cijelu porciju i na njima ne štede. Bili su kompaktni i dobrog okusa.
Deserti su bili pravo iznenađenje i na njih bismo se vratili već sutra. Izabrali smo kolač od kikirikija s čokoladnom kremom, čokoladnim biskvitom i karamelom, i svaki zalogaj je bio doista izvrstan, kremast, bogat i zasitan. Nije bio presladak, a gusta baza od čokolade bila je lijepe teksture.
Drugi desert koji smo izdvojili je bio od kokosa, i to s kremom od bijele čokolade, čokoladnim biskvitom i čokoladnom kremom. I on je bio odličan. Svaki je bio po 34 kune, što premašuje čak i cijene u slastičarnicama pa imajte to na umu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....