Stolovi su ovdje gotovo uvijek popunjeni, a profil gostiju šarolik. Iako tijekom našeg ručka, prošle subote nešto nakon podneva, u restoranu nije bila prevelika gužva, vjerujemo kako su rezervacije za vrijeme večere pametna ideja.
Za predjelo smo naručili cvjetaču s čilijem, medom i umakom od povrća (45 kn) te fish pakoru (45 kn), za glavno jelo Murgh Tikka Butter Masalu (65 kn) i Jhinga Vindaloo (75 kn), jelo s kozicama i krumpirom. Uz glavna jela naručili smo i porciju riže (15 kn) te naan s maslacem (12 kn) i naan s češnjakom (15 kn), a za kraj smo odabrali ledeni desert s mangom (30 kn).
Ručak smo započeli sjajnom, istovremeno ljepljivom i hrskavom cvjetačom koja je došla u bogatom povrtnom umaku i osvojila nas je na prvi zalogaj. Cvjetača je ostala svježa, a fini, slatko-kiselkasti umak lijepo je zaokružio jelo. Čak smo poželjeli da se na tanjuru našao koji komad više. Fish pakora, marinirana riba u hrskavom prženom omotaču, nakon cvjetače ostavila nas je pomalo ravnodušnima. Nedostajalo je, na prvom mjestu, soli, a umak od mente uz koji je poslužena nije bio svjež koliko smo to očekivali.
Potom su na stol stigla dva naizgled ista glavna jela. Kremasta, aromatična Tikka Butter Masala jelo je koje inače obožavamo i nismo ga mogli zaobići ni ovdje, no nije nas oduševilo. Ovdje se, naime, radilo tek o blago začinjenom umaku na bazi rajčice, prošaranom mliječnim dodatkom koji je tek malo promijenio boju jela. Također, piletina u umaku bila je nešto tvrđa, no, na sreću, ne i presuha. Drugo jelo, Jhinga Vindaloo, kozice s krumpirom, učinilo nam se, poslužene su u gotovo identičnom, također blago ljutkastom umaku uz pokoji začin više. Ono zbog čega toliko volimo indijsku kuhinju jest bogatstvo začina koji se koriste u pripremi, onih koji se mogu osjetiti već u trenutku kada hrana stigne na stol, pa bismo stoga voljeli da su mirisi i arome u ovim jelima bili izraženiji. Na kraju, kada su nam ljutkaste arome preuzele nepce, gotovo da više i nismo osjetili razliku između dva poslužena jela.
No, dobro je spomenuti, iako naizgled male, porcije su bile dovoljno velike da se može najesti, ali bi u jelu Jhinga Vindaloo dobro došla koja kozica i kockica krumpira više. Riža je bila klasično dobro skuhana, a kruh naan hrskav i masnjikav. Kada bismo morali pronaći zamjerku, voljeli bismo da se na porciji s češnjakom više osjetio - češnjak.
Za desert smo isprobali Mango Kulfi, ledeni desert s mangom jakog, masnog mliječnog okusa i blagih nota manga. Iako smo očekivali da će nas ovo jelo više osvježiti, bilo je nešto teže, ali prilično dobro napravljeno, ne preslatko, i ukusno. No, nakon zasitnih jela koja su prethodila desertu, nismo mogli pojesti cijelu porciju.
Dobro je spomenuti i da je osoblje u Royal Indiji ljubazno i spremno priskočiti na svaku nedoumicu, jela se ne čeka predugo i cijene nisu previsoke, što je svakako plus s obzirom na lokaciju i opći porast cijena u posljednjih nekoliko mjeseci.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....