INDIJSKA KUHINJA

Popularni restoran u centru grada nudi velike porcije jela od kojih smo ipak očekivali više

 Privatna arhiva
Indijski restoran Royal India, smješten u zagrebačkoj Tkalčićevoj, slovi za jedan od najpopularnijih etničkih restorana u gradu

Stolovi su ovdje gotovo uvijek popunjeni, a profil gostiju šarolik. Iako tijekom našeg ručka, prošle subote nešto nakon podneva, u restoranu nije bila prevelika gužva, vjerujemo kako su rezervacije za vrijeme večere pametna ideja.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Za predjelo smo naručili cvjetaču s čilijem, medom i umakom od povrća (45 kn) te fish pakoru (45 kn), za glavno jelo Murgh Tikka Butter Masalu (65 kn) i Jhinga Vindaloo (75 kn), jelo s kozicama i krumpirom. Uz glavna jela naručili smo i porciju riže (15 kn) te naan s maslacem (12 kn) i naan s češnjakom (15 kn), a za kraj smo odabrali ledeni desert s mangom (30 kn).

Ručak smo započeli sjajnom, istovremeno ljepljivom i hrskavom cvjetačom koja je došla u bogatom povrtnom umaku i osvojila nas je na prvi zalogaj. Cvjetača je ostala svježa, a fini, slatko-kiselkasti umak lijepo je zaokružio jelo. Čak smo poželjeli da se na tanjuru našao koji komad više. Fish pakora, marinirana riba u hrskavom prženom omotaču, nakon cvjetače ostavila nas je pomalo ravnodušnima. Nedostajalo je, na prvom mjestu, soli, a umak od mente uz koji je poslužena nije bio svjež koliko smo to očekivali.

image

Honey Chilli Cauliflower

Privatna arhiva
image

Fish Pakora

Privatna Arhiva/

Potom su na stol stigla dva naizgled ista glavna jela. Kremasta, aromatična Tikka Butter Masala jelo je koje inače obožavamo i nismo ga mogli zaobići ni ovdje, no nije nas oduševilo. Ovdje se, naime, radilo tek o blago začinjenom umaku na bazi rajčice, prošaranom mliječnim dodatkom koji je tek malo promijenio boju jela. Također, piletina u umaku bila je nešto tvrđa, no, na sreću, ne i presuha. Drugo jelo, Jhinga Vindaloo, kozice s krumpirom, učinilo nam se, poslužene su u gotovo identičnom, također blago ljutkastom umaku uz pokoji začin više. Ono zbog čega toliko volimo indijsku kuhinju jest bogatstvo začina koji se koriste u pripremi, onih koji se mogu osjetiti već u trenutku kada hrana stigne na stol, pa bismo stoga voljeli da su mirisi i arome u ovim jelima bili izraženiji. Na kraju, kada su nam ljutkaste arome preuzele nepce, gotovo da više i nismo osjetili razliku između dva poslužena jela.

image
Privatna arhiva

No, dobro je spomenuti, iako naizgled male, porcije su bile dovoljno velike da se može najesti, ali bi u jelu Jhinga Vindaloo dobro došla koja kozica i kockica krumpira više. Riža je bila klasično dobro skuhana, a kruh naan hrskav i masnjikav. Kada bismo morali pronaći zamjerku, voljeli bismo da se na porciji s češnjakom više osjetio - češnjak.

image

Naan s češnjakom i obični

Privatna arhiva

Za desert smo isprobali Mango Kulfi, ledeni desert s mangom jakog, masnog mliječnog okusa i blagih nota manga. Iako smo očekivali da će nas ovo jelo više osvježiti, bilo je nešto teže, ali prilično dobro napravljeno, ne preslatko, i ukusno. No, nakon zasitnih jela koja su prethodila desertu, nismo mogli pojesti cijelu porciju.

image

Mango Kulfi

Privatna arhiva

Dobro je spomenuti i da je osoblje u Royal Indiji ljubazno i spremno priskočiti na svaku nedoumicu, jela se ne čeka predugo i cijene nisu previsoke, što je svakako plus s obzirom na lokaciju i opći porast cijena u posljednjih nekoliko mjeseci.

ROYAL INDIA

Adresa: Ulica Ivana Tkalčića 26, Zagreb

Hrana: 7/10
Ambijent: 7/10
Usluga: 7/10
Vrijednost za novac: 8/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 07:38