GDJE NA SUSHI?

Nude dobar sushi po korektnim cijenama u centru grada, rezervacija za ručak je poželjna

 Privatna Arhiva
Jedini mali nedostatak za vrijeme našeg ručka u Evergreenu bilo je zbunjeno osoblje

Kada bismo na prste jedne ruke morali nabrojati omiljena sushi mjesta u gradu, među top pet zasigurno bi se našao i Evergreen sushi bar. Osim što nude vrlo dobre rolice, cijene su pristupačne, a porcije pristojne. Optimistično smo se zato i ovih dana zaputili u Evergreen u zagrebačkoj Ilici, očekujući jednako dobru vrijednost za novac i uslugu na kakvu smo navikli. No, već pri narudžbi predjela shvatili smo kako ekipa taj dan nije bila na razini.

Naime, za predjelo smo naručili gyoze i kadaif kozice i našu je narudžbu preuzeo jedan konobar, a zatim je za desetak minuta do našeg stola stigao drugi konobar kojem smo izdiktirali narudžbu glavnih jela, ne shvativši da konobari u Evergreenu uopće nisu u komunikaciji. Nakon 30 minuta čekanja na stol je stiglo nekoliko vrsta sushija - bez predjela. Na našu primjedbu osoblje je tek kratko komentiralo da će ponovno naručiti predjela te su ona na stol stigla kada smo već do pola pojeli sushi.

image
Privatna Arhiva

Brojni noviteti

Unatoč zbunjenom osoblju, sushi je i ovaj put bio vrlo dobar. Ovu smo priliku iskoristili da isprobamo nekoliko noviteta pa smo tako naručili Salmon Belly Roll s potrbušinom lososa na grillu, krastavcima, klicama i miso majonezom (62 kn), Samurai roll s tartarom od kozica, jadranskom tunom i hrskavim kozicama (85 kn), zatim Monaco Roll s tuna tartarom (85 kn) te sake avokado s lososom (49 kn) i maguro avokado roll s tunom (55 kn). Najuzbudljiviji izbor bio je Monaco roll, rolice s hrskavom, prženom algom, nadjevene poštenom količinom lijepo začinjenog tuna tartara. U porciji se dobije pet itekako zasitnih rolica.

image
Privatna Arhiva
image
Privatna Arhiva

Samurai roll s tartarom od kozica bio je prilično laganog i nježnog okusa, a na težini mu je dala doza ljutog umaka koja nije prevladala već lijepo nadopunila ostatak sastojaka. Također, hrskavi komadić kozice na vrhu bio je lijep dodatak. Kod Salmon belly rolla zasmetala nam je kost na koju smo naišli već u prvom komadu sushija, ali i činjenica da sve rolice nisu imale podjednaku količinu ribe. Ponegdje je, naime, uopće nismo osjetili. Klasične sake i maguro avokado rolice bile su dobro napravljene, uredno srolane, a kombinacija tune i avokada, odnosno lososa i avokada tvorila je lijep, kremast element.

image
Privatna Arhiva


Zakašnjela predjela

Kada su usred ručka na stol stigla predjela i kada smo isprobali kozice pržene u kadaif tijestu, gotovo da smo i zaboravili na nesporazum s osobljem. Neodoljivo hrskave i slasne, ove kozice svakako bismo ponovili - i to u što većoj količini. Gyoze s kozicama su bile dobre, no niti jedan sastojak u punjenju nije bio pretjerano naglašen pa su ostavile dojam pomalo dosadnog jela, a voljeli bismo i da su bile zapečene malo jače i samim time hrskavije.

image
Privatna Arhiva
image
Privatna Arhiva

Dugotrajno čekanje hrane i nespretno izveden servis ovaj smo put pripisali lošem danu i, zahvaljujući ukusnim kombinacijama, sushi u Evergreenu još uvijek odlučili ubrojiti među zagrebačke favorite. Za svaki slučaj, idući put možda bismo još glasnije i jasnije naglasili što, kako i kada želimo da stigne za naš stol. I da, kada dolazite u Evergreen, obavezno rezervirajte stol, restoran je u vrijeme ručka i večere uglavnom popunjen.

EVERGREEN SUSHI BAR

Adresa: Ilica 49, Zagreb

Hrana: 8/10

Ambijent: 7/10

Usluga: 6/10

Vrijednost za novac: 8/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:47