30 MINUTA OD ZAGREBA

Mjesto za obiteljski ručak nakon izleta, ovdje je provjereno dobar odabir teletina ispod peke

 Privatna Arhiva/
Preskočite salatu od bifteka i odmah naručite teletinu ispod peke te se na kraju počastite osvježavajućim slasticama

Nakon dugog izbivanja nedavno smo posjetili Gjalski i ugodno nas je iznenadilo proširenje parkirališta i terase, kao i velik prostor za djecu koji će svim roditeljima pružiti malo mira da opušteno ručaju. Osim što unutarnji prostor može primiti veći broj ljudi, na terasi su se u vrijeme našeg posjeta održavale čak dvije proslave s više od 20 uzvanika, tako da nismo zamjerili brojnim konobarima eventualno čekanje.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Vrijedi napomenuti da su nas kod narudžbe uljudno obavijestili na što ćemo malo dulje čekati, a što je odmah spremno, jer se radi u posebnom objektu izvan same kuhinje, pa smo se odmah zabilježili za porciju teletine ispod peke.

Za uvod smo odabrali salatu s biftekom (85 kn) i juhu od buče (30 kn). Salata je bila najslabiji dio cijelog obroka jer je biftek na njoj bio hladan, veći dio zelene salate bio je sparušen, a masline u cijeloj salati suvišne. Juha od buče bila je glatke teksture i ukusna te bismo je bez razmišljanja ponovili.

image
Privatna Arhiva/

Za glavna jela odabrali smo pačja prsa na pjenici od celera (130 kn), rolice Gjalski s pekarskim krumpirom (125 kn), kao i spomenutu teletinu ispod peke (140 kn). Pačja prsa bila su lijepo pečena, ružičasta i meka iako malo preslana. Došla su s kuhanim šparogama iz uzgoja kojima je nedostajalo malo hrskavosti i zapravo blagom pireu od celera.

image
Privatna Arhiva/

Teletina se od mekoće raspadala pod pritiskom vilice, a s rolicama Gjalski dijelila je prilog u obliku pečenih krumpira pri čijem podlijevanju tijekom pečenja vjerojatno koriste kupovni temeljac, što bi ipak trebali izbjegavati. Krumpiri su bili dobro pečeni.

image
Privatna Arhiva/

Rolice su bile punjene suhim šljivama i sušenim rajčicama te omotane pancetom i iznenađujuće sočne i ukusne, iako na prvu nisu tako djelovale, pa su za toplu preporuku.

image
Privatna Arhiva/

Završili smo sa sladoledom od vanilije s bučinim uljem i karameliziranim orasima (25 kn), koji je bio izvrsna kombinacija slatkog, slanog i hrskavog. Drugi desert bio je novi dodatak karti, a radilo se o semifreddu od malina (30 kn). Blago kiselkast, ukusan, s komadićima malina, ali i jagoda, lijepo je zaokružio ručak.

Dvorac Gjalski

Adresa: Zabok, Zabočka ul. 7

Hrana: 7/10

Ambijent: 8/10

Usluga: 8/10

Vrijednost za novac: 8/10

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:54