Krumpir, namirnica koja je zvijezda stolova nedjeljnih ručkova i velikih objeda. Savršena je pratnja pečenom mesu, povrću na žaru, a ukusan je i sam. U našoj tradiciji gotovo svaki obrok prati i krumpir pripremljen na različite načine pa ni ne čudi što su mnogi od nas svoje smočnice, tavane i podrume napunili vrećama krumpira koji samo što nije krenuo klijati. Podsjetimo se, krumpir je najbolje čuvati na tamnom i hladnom mjestu - idealno na temperaturi od 10 stupnjeva Celzijevih. Podrum je u tom slučaju idealan. Ali ako nemate podrum, zapamtite, nemojte ga držati na otvorenom, trebao bi biti što dalje od izvora svjetla. Također, krumpir može proklijati čak i ako je pravilno skladišten. Ako je to slučaj, onda ga pogledajte izbliza i ako je smežuran i mekan, s klicama, više se ne bi smio konzumirati. No, ako je još uvijek tvrd i ima jednu do dvije klice, možete ga nastaviti koristiti. Klice obavezno uklonite, a zeleni dio oko njih također velikodušno uklonite zajedno s korom. Nakon inspekcije, kuhanje!
Rolada s krumpirom i porilukom
Odlično uz čašu dobro ohlađenog vina, bilo "crnjaka" bilo nekog bijelog vina, a možete je ponijeti i sutradan na posao i razveseliti kolege
Pikantna piletina s kuhanim krumpirom
Zaboravite na dostavu, pripremite sami svoju pikantnu piletinu!
Prženi krumpirići s ljutim umakom
Svi ih volimo i često radimo. Nisu baš najzdravija stvar na svijetu, ali tu i tamo si smijemo priuštiti pokoji takav užitak.
Pizza s krumpirom i mozzarellom
Ovo je zaista posebna pitta!
Zapečeni krumpir s blitvom i feta sirom
Jelo iz pećnice koje ćete ludo zavoljeti!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....