ZDRAV RUČAK

ZELENA BROKULA: Mongolske okruglice i brokula

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Danas kuham!
500 g mljevene junetine
1 manji luk
malo soli i papra
žlice sezamova ulja
1 žličica protisnutog češnjaka
1 žličica svježeg đumbira
5 žlica soja sosa
3 žlice rižina octa
2 žlice svijetlog muscovada
1/2 žlice koncentrata rajčice
1 žličica kukuruznog škroba
1 šalica vode
1 veća brokula
2 šalice basmati riže

Zagreb, 250118.
Zdrava jela s brokulom prema ideji Nastasje Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Čistu junetinu pomiješamo s malo soli i papra te izradimo kuglice. Ostavimo ih oko pola sata u hladnjaku da se stisnu. Zatim ih pečemo sa svih strana na sezamovu ulju dok ne dobiju lijepu koricu. Dodamo protisnuti češnjak i naribani svježi đumbir, malo promiješamo i stavimo ostale sastojke: soja sos, rižin ocat, muscovado, rajčicu i vodu. Promiješamo sve i ostavimo da se kuha na laganoj vatri oko 15 minuta. Sa strane u posudici izmiješamo škrob s malo vode, ulijemo u umak i kuhamo još 5 minuta dok se ne ugusti. Brokuli odvojimo cvjetove te ih kuhamo na pari oko 5 minuta. Na štapiće slažemo glazirane mesne okruglice i brokule te serviramo uz kuhanu rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. listopad 2024 10:41