500 g mljevene junetine 1 manji luk malo soli i papra žlice sezamova ulja 1 žličica protisnutog češnjaka 1 žličica svježeg đumbira 5 žlica soja sosa 3 žlice rižina octa 2 žlice svijetlog muscovada 1/2 žlice koncentrata rajčice 1 žličica kukuruznog škroba 1 šalica vode 1 veća brokula 2 šalice basmati riže |
Čistu junetinu pomiješamo s malo soli i papra te izradimo kuglice. Ostavimo ih oko pola sata u hladnjaku da se stisnu. Zatim ih pečemo sa svih strana na sezamovu ulju dok ne dobiju lijepu koricu. Dodamo protisnuti češnjak i naribani svježi đumbir, malo promiješamo i stavimo ostale sastojke: soja sos, rižin ocat, muscovado, rajčicu i vodu. Promiješamo sve i ostavimo da se kuha na laganoj vatri oko 15 minuta. Sa strane u posudici izmiješamo škrob s malo vode, ulijemo u umak i kuhamo još 5 minuta dok se ne ugusti. Brokuli odvojimo cvjetove te ih kuhamo na pari oko 5 minuta. Na štapiće slažemo glazirane mesne okruglice i brokule te serviramo uz kuhanu rižu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....