150 g badema
50 g maslaca od badema
100 g oraha
50 g kokosova brašna
40 g tapioke
20 g zlatnog lana + 30 ml soka od naranče
150 g agava sirupa
50 g kokosova ulja bez mirisa
1/2 žličice kardamoma
četvrt žličice naribane korice naranče
Domaća čokolada:
50 g sirovog kakaa
10 g rogača
120 g agavina sirupa
40 g kakao maslaca
Priprema čokolade: Prvo pomiješati suhe sastojke, dodati agavu i ručno miješati, a na kraju umiješati otopljeni kakao maslac.
U blenderu napraviti bademov maslac tako da stavite badem bez ikakvih dodataka i blendate dok ne dobijete strukturu maslaca. Sameljite badem i orah u brašno. Dodati ostale suhe sastojke. Zlatni lan samljeti u mlincu za kavu i staviti u sok od naranče da stoji 10-ak minuta. Pomiješati mokre sastojke pa ih dodati u suhe i smiksati u tijesto. Tijesto oblikovati u kiflice i peći na 150 stupnjeva 7 do 10 minuta. Vanilin kiflice umočite u kokosovo brašno ili ih prelijte domaćom čokoladom.
Pročitajte više o Kokolachu: KOKOLACH: Božićni kolači koji se jedu bez grižnje savjesti
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....