DOBRA IDEJA

Zapečeni krumpir sa slaninom i jajima dobra je ideja za brzi ručak usred tjedna

 Annapustynnikova
Kremasto iznutra, hrskavo izvana, ovo jelo moglo bi postati favorit kada je u pitanju brzi ručak usred tjedna

Trebat će vam:

500 g krumpira
100 g slanine
5 jaja
1 kiselo vrhnje
5 žlica mlijeka
1 žličica čilija
300 g mozzarelle
sol i papar
ulje

Priprema:

Tri jaja skuhajte i narežite na ploške. Slaninu nasjeckajte na sitno. Krumpir ogulite i narežite na tanje ploške, stavite ga u dublju posudu i dodajte mu 3 žlice ulja i sol pa sve dobro promiješajte. Posudu za pečenje premažite maslacem pa na dno složite red krumpira, dodajte jaja, pospite slaninom i mozzarellom, a zatim ponovno red krumpira. Slažite slojeve dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju preostala dva jaja pomiješajte s kiselim vrhnjem i mlijekom, začinite soli i paprom i prelijte preko svih sastojaka. Ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva na oko 40 minuta ili dok krumpir ne omekša. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 12:39