DANAS JEDEMO RIBU

Zapečeni brancin

 Getty Images/iStockphoto
Najjednostavnije je najukusnije!

Trebat će vam:

4 brancina (količinu ribe prilagodite broju ukućana)
500 g cherry rajčica
ružmarin
peršin
limun
češnjak
sol
bijelo vino
svježi bosiljak i timijan

Oriental style baked whole sea bass,baked with ginger,garlic,spring onion,add a bit of soy sauce and coriander,service with roasted potatoes and carrots.
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Očišćenu ribu posolite te je zarežite na dva mjesta po sredini. Limun izrežite na tanje ploške, češnjak ostavite u cijelim, oguljenim režnjevima, a peršinov list nemojte sjeckati. U svaku ribu stavite grančicu peršina, tanku plošku limuna te cijeli češnjak. U mjesta koja ste zarezali stavite po grančicu ružmarina. Na komad aluminijske folije stavite komad papira za pečenje i na njega položite ribu. Stavite oko ribe rajčicu, pospite začinima, pokapajte sve maslinovim uljem, a ribu i s malo bijelog vina. Zamotajte ribu i zavrnite krajeve kao bombon da sokovi ne cure van. Položite riblje zamotuljke u posudu za pečenje i pecite oko 20 do 30 minuta na 180 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 12:52