Omiljena kombinacija

Zapečene tortilje s rižom, grahom i kobasicom najukusnije su kada su vruće

 Lauripatterson/Getty Images
Omiljenu kobasicu ispecite, usitnite i ubacite u tortilje s povrćem po želji.

Trebat će vam:

2-4 roštilj-kobasice
250 g konzerviranog graha
200 g kuhane riže
prstohvat soli
200 g sira
1 rajčica
2 žlice soka od limete
1 luk
4 tortilje od 20 cm
kriške limete za posluživanje

U velikoj tavi ispecite kobasicu na umjerenoj vatri pa je izvadite i stavite sa strane. Ako treba, odlijte malo masnoće od pečenja, smanjite vatru pa u tavu dodajte ocijeđeni grah i malo soli te pustite da se pirja kratko dok se ne zagrije. Usput malo i zdrobite grah vilicom. Ubacite kuhanu rižu pa dobro izmiješajte, dodajte kobasicu koju ste usitnili, nasjeckanu rajčicu, usitnjeni luk, sok limete i pola količine naribanog sira. Dobro izmiješajte. Rasporedite jednu četvrtinu smjese u liniju točno ispod sredine svake tortilje. Preostali sir stavite na smjesu. Zarolajte tortilje i stavite ih sa šavovima prema dolje u malu posudu za pečenje. Zagrijte pećnicu na 175 °C. Pecite tortilje dok se sir ne otopi, a nadjev ne bude vruć, oko 15 minuta. Ako vrhovi počnu previše smeđiti, pokrijte ih aluminijskom folijom. Poslužite s kriškama limete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 17:56