Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 manje muškatne tikve
- 4 žlice maslinova ulja
- 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 2 žličica majčine dušice
- 2 tikvice, narezane na ploške
- 2 crvene paprike, narezane
- 2 glavice luka, narezane na tanje ploške
- nekoliko tankih feta pancete
- 250 g cherry rajčica, narezanih na četvrtine
- 180 g ribanog tvrdog ovčjeg sira
- 2 žlice krušnih mrvica
- 2 žličice parmezana
- 2 žličice sitno sjeckanog peršinova lista
Priprema
1. korak
Tikve operite, prepolovite, žličicom odstranite dio s košticama te stavite u vatrostalnu posudu. Pomiješajte u zdjelici maslinovo ulje, češnjak i majčinu dušicu. Tikve posolite i prelijte začinjenim maslinovim uljem.
2. korak
Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (ventilator) 40 minuta dok ne omekšaju. Tikvice, papriku, pancetu i luk pomiješajte, malo posolite i propržite u tavi na malo maslinova ulja. Kad omekšaju, dodajte rajčice. U zdjeli pomiješajte krušne mrvice, parmezan i peršin.
3. korak
Pečene tikve napunite pečenim povrćem, pospite ribanim sirom, a zatim mješavinom krušnih mrvica, parmezana i peršina. Pecite u pećnici još desetak minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....