Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 8 rajčica srednje veličine
- 1 žlica maslinova ulja
- 2 žličice limunova soka
- 1 glavica luka
- 1 mrkva
- 1 žlica brašna
- 200 ml mlijeka
- 200 g tune iz konzerve
- 1 žličica kapara
- 2 žlice krušnih mrvica
- sol i papar
- 1 prstohvat bosljka i timijana
- 100 g naribanog sira
Priprema
1. korak
Svakoj rajčici odrežite vrh. Izdubite sredinu i koštice. Nasjeckajte poklopčiće koje ste odstranili, a koštice bacite. Unutrašnjost rajčica dobro obrišite kuhinjskim papirom. Nasjeckajte luk, mrkvu narežite na sitne kockice.
2. korak
Na maslinovu ulju pirjajte luk, dodajte mrkvu, pirjajte dok ne omekša, umiješajte brašno, ulijte mlijeko, miješajte i kuhajte na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. Skinite s vatre, umiješajte tunu, kapare, krušne mrkvice i sir. Začinite.
3. korak
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Dobivenom mješavinom napunite rajčice i složite ih u lim za pečenje. Posipajte ih preostalim sirom i pecite petnestak minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....