NEDJELJOM...

Za savršen nedjeljni ručak piletinu u vinu obogatite aromama pancete i šampinjonima

 Bhofack2
Ovako pripremljena piletina najbolje će se složiti uz pečeni krumpir ili tjesteninu po želji...

Trebat će vam:

6 komada pilećih bataka sa zabatcima
300 g pancete
400 g šampinjona
3 mrkve
1 manji korijen celera
2 korijena peršina
1 korijen pastrnjaka
8-10 ljutika
6 češnjeva češnjaka
300 ml pilećeg temeljca
300 ml crvenog vina
2 glavice luka
sol i papar
2 lista lovora
Ulje
Brašno

Priprema:

Nasjeckajte luk i češnjak. Očistite i nasjeckajte mrkve, celer, korijene peršina i pastrnjaka. Na malo ulja u dubljoj tavi ili loncu popržite pancetu. Stavite je sa strane. Na istoj masnoći, uvaljane u brašno, popržite batake i karabatke sa svih strana. Stavite ih na toplo. Na istu masnoću dodajte luk, popržite, dodajte češnjak i nasjeckano povrće. Preko povrća stavite piletinu, potom slaninu i šampinjone (ako su manji, ostavite ih cijele, veće narežite na pola ili četvrtine). Posolite, popaprite, dodajte lovor, zalijte temeljcem i stavite na slabu vatru pa dinstajte 10 minuta. Potom zalijte vinom, pa još dinstajte 45 minuta pokriveno, a potom bez poklopca, sve dok umak ne postane gust koliko želite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 08:18