SEZONSKI

Za ručak napravite ječam s porilukom, mrkvom i omiljenim proljetnim zelenjem

 Deposit Photo/
Umjesto rižota, danas za ručak napravite jednostavan, kremasti ječam s povrćem

Trebat će vam:

1 poriluk

2 mrkve

1 šaka zelenja (kopriva, špinat, blitva)

20 g maslaca

500 ml temeljca

200 g ječma

sol i papar

Priprema:

Ječam najprije ostavite da stoji u mlakoj vodi nekoliko sati. Na malo maslinova ulja najprije pirjajte poriluk. Dodajte namočeni ječam, pirjajte 2-3 minute, a zatim dodajte na komadiće nasjeckanu mrkvu. Začinite soli i paprom te dodajte temeljac toliko da pokrije sve sastojke. Kuhajte uz povremeno miješanje i po potrebi dodajte temeljac. Kada ste pri kraju kuhanja, u ječam umiješajte i dobro oprano i nasjeckano zelenje. Kuhajte dok ne povene. Na kraju umiješajte kockicu maslaca. Pospite začinskim biljem po želji i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 09:30