POLIZAT ĆETE PRSTE

Za ručak koji se jede rukama napravite slasne tortilje punjene mesnim umakom s grahom

 Gbh007/Getty Images
Kombinaciji dodajte i avokado, a dobra ideja uvijek je i malo svježe salate, koja će podići cijelo jelo

Trebat će vam:

500 g mljevene junetine

1 luk

4 režnja češnjaka

1 mrkva

1 čili papričica

1 ili 2 konzerve kukuruza

2 konzerve graha

2 žlice pelata

1 žličica kumina

riža po želji

2 avokada

sok pola limuna

2 mlada luka

sol i papar

tortilje

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte luk koji ste nasjeckali na sitno. Kada poprimi boju dodajte mljevenu junetinu i pirjajte 10-ak minuta. Dodajte ribanu mrkvu, protisnuti češnjak, a po želji dodati možete i drugo povrće poput paprike i rajčice (mi izbjegavamo kada nisu u sezoni). Dodajte čili papričicu, kumin, sol i papar, malo pelata i sve dobro promiješajte. Dodajte malo vode i pustite da se krčka 20-ak minuta. Pred kraj dodajte grah i kukuruz koji ste prethodno isprali pod mlazom hladne vode. Za to vrijeme napravite umak od avokada tako da zreli avokado pretvorite u kašu, dodajte sitno sjeckani mladi luk, limunov sok, sol i papar. Tortilje kratko zapecite na čistoj tavi pa ih nadjenite mesnim umakom, avokado umakom i rižom po želji. Dodati možete i salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:42