Trebat će vam:
3 glavice luka
3 češnja češnjaka
maslac
50 ml bijelog vina
500 ml goveđeg temeljca
2 žlice balzamičnog octa
sol
papar
baguette kruh
svježi timijan
lovorov list
200 g ementalera
100 g ribanog parmezana
Priprema:
Kruh narežite na tanke šnite te prepecite na tavi, pazeći da ne izgori. Kada ste prepekli kruh, obrišite tavu kuhinjskim ručnikom, dodajte maslac i na trakice narezani luk. Luk je potrebno lagano dinstati na umjerenoj vatri dok se ne karamelizira, minimalno pola sata. Zatim dodajte protisnuti češnjak i pržite maksimalno minutu. Dodajte vino. Kratko prokuhajte. Dodajte temeljac, grančicu timijana i lovor. Kuhajte oko 15 do 20 minuta dok se tekućina malo ne reducira. Izvadite lovor iz posude te dodajte balzamični ocat, sol i papar po želji. Tavu maknite s vatre, po vrhu posložite kriške prepečenog kruha, pospite ribanim ementalerom i parmezanom te stavite u pećnicu na temperaturu od 180 stupnjeva na maksimalno 4-5 minuta da se sir otopi. Izvadite iz pećnice, dodajte svježi timijan i servirajte toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....