RIBA PETKOM

Za pripremu jednostavne ribe iz pećnice trebat će vam tek pet sastojka i manje od sat vremena

 Arkadian Photography/
Pripremite češnjak, limun i peršin, ribu začinite soli i paprom pa sve zajedno ubacite u pećnicu

Trebat će vam:

4 komada ribe (skuša, oslić ili druga riba po želji)

4 režnja češnjaka

1 limun

1 vezica peršina

Sol i papar

Trebat će vam:

Skušu dobro očistite pa je stavite u posudu za pečenje. U posebnoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, sitno sjeckane režnjeve češnjaka i sitno sjeckani peršin. Začinite soli i paprom. Limun dobro operite i narežite ga na kolutiće. Umakom od maslinova ulja premažite unutrašnjost ribe, dodajte kolutiće limuna, a ostatak umaka iskoristite za premazivanje ribe izvana. Stavite u pećnicu i pecite 30-40 minuta, ovisno o veličini ribe. Poslužite toplo uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2024 11:14