UZ MLINCE ILI RIŽU

Za piletinu koja se raspada na dodir vilice trebat će vam svega nekoliko sastojaka

 Robyn Mackenzie/
Pripremite kvalitetno vino, limun, peršin, češnjak, povrće po želji i začinsko bilje

Trebat će vam:

700 g piletine (krilca, batak, zabatak)

1 limun

1 šaka peršina

4 režnja češnjaka

2 grančice timijana

1 luk

50 g maslaca

maslinovo ulje

sol i papar

Priprema:

U posudu s debljim dnom najprije stavite ulje i kockicu maslaca. Pustite da se otopi pa posoljenu piletinu zapržite sa svih strana. Dodajte joj oprani limun, začinsko bilje, luk narezan na krupne komade i režnjeve češnjaka, pustite da se pirja pet minuta, a zatim prelijte bijelim vinom. Pirjajte još pet minuta, a zatim poklopite i prebacite u pećnicu na 170 stupnjeva. Pecite 45 do sat vremena minuta poklopljeno, zatim otklopite i pecite na 200 stupnjeva još pola sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 15:46