Trebat će vam:
600 g teleće vratine
400 g krumpira
2 mrkve
2 tikvice
2 paprike (može šarene radi izgleda)
1 glavica luka
1 žlica svinjske masti
200 ml bijelog vina
50 g svinjske masti
sol, papar, crvena paprika
Priprema:
Meso osušite, začinite solju, paprom i crvenom paprikom. Krumpire ogulite i narežite na ploške. Mrkvu, luk i paprike narežite na krupnije komade, a tikvice na tanke šnite. Svinjsku mast otopite, ubacite krumpir i sve povrće te začinite solju i paprom. U protvan na dno složite meso te krumpir i povrće oko komada mesa, dodajte 1 dl vina. Stavite dosta drvenog ugljena i jednu bio kocku u sredinu hrpe i zapalite. Pričekajte da bio kocka izgori, a zatim ugljen malo promiješajte žaračem, kako bi se ravnomjerno grijao. Ventile na kamadu (i gornji i donji otvor) ostavite maksimalno otvorene. Kamado treba pripremiti na sljedeći način: postavite nosač za deflektor i deflektor u kamado. Postavite kamen za pizzu što više. Zatvorite kamado, kada dostignete temperaturu od 200 °C, gornji ventil za zrak postavite na 1, a donji da bude otvoren 1/3, otvaranje ventila može ovisiti o veličini kamado roštilja. Staviti protvan u kamado i ostaviti jedan sat da se peče, nakon toga meso preokrenite (strana koja je bila na dnu u toću sada treba biti okrenuta prema gore) i postavite na povrće, te pecite još jedan sat. Ponovo preokrenite i ostavite još otprilike pola sata.
S VRUĆE REŠETKE
Za peku s roštilja trebat će vam teleća vratina, povrće, vino i malo dobre volje
Dobroj peki zbilja je teško odoljeti, a mi vam donosimo ideje kako je možete pripremiti čak i na roštilju
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....