Trebat će vam:
300 g tjestenine trofie
500 g očišćenog mladog boba
250 g mini lučica
1 žlica šećera
2 žlice balzamičnog octa
tvrdi kravlji sir
sol
nekoliko grančica svježeg origana
Priprema:
Svježi bob skuhajte unaprijed da se ohladi pa ga očistite od vanjske opne. Tjesteninu kuhajte u puno slane vode prema uputama na pakiranju. Ocijedite je, pomiješajte s maslinovim uljem i ostavite da se ohladi.
Male glavice luka blanširajte oko 15 minuta. Šupljikavom žlicom izvadite luk iz vode i stavite na tavu u koju ste stavili dvije žlice maslinova ulja. Dodajte šećer, pustite ga da se lagano karamelizira te dodajte balzamični ocat. Kratko kuhajte, minutu do dvije, dok se umak ne reducira. Tavu maknite s vatre i pustite da se luk ohladi. U veću posudu stavite ohlađenu tjesteninu dodajte jedan po jedan sastojak, sve lagano promiješajte. Dodajte soli i papra po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....