Trebat će vam:
1 goveđi jezik, podimljeni
1 juneći jezik, podimljeni
1 svinjski jezik, podimljeni
1 teleći jezik, podimljeni
Za temeljac:
2 luka
3-4 režnja češnjaka
2 grincajga
2-3 lista lovora
1 jušna žlica papra u zrnu
Za umak:
1 luk
2 režnja češnjaka
400 g passate
100 g podimljene slavonske kobasice
200 ml crnog suhog vina
1 stručak majčine dušice
1 stručak peršin lista
1 lovorov list
temeljca po potrebi
sol i papar
maslinovo ulje
500 g tjestenine
Priprema:
Zamolite mesara (nekoliko dana ranije) da vam pripremi kratko dimljene jezike (oko 20 minuta) te ih stavite u veliki lonac i kuhajte dok se ne počne skupljati pjena. Sve procijedite i properite. Grincajg i sve povrće za temeljac očistite i stavite kuhati s jezicima, začinima te zasolite. Kuhajte dok jezici ne budu napola kuhani - isprobajte vilicom (treba proći kroz kožu, ali teže). Tada jezike izvadite, a temeljac procijedite. Ohladite jezike, očistite i narežite na kockice 1x1 cm. Očistite češnjak i luk te narežite na sitno, peršinov list usitnite. U većoj tavi ugrijte maslinovo ulje i dodajte kobasicu izrezanu na ploške debljine oko pola centimetra. Kad kobasica pusti masnoću, dodajte i propirjajte luk sa suhim začinima, a potom i češnjak da se opusti. Dodajte jezik izrezan na kockice, podlijte vinom i passatom te stavite kuhati na laganoj vatri, prema potrebi dodajte temeljca. Ragu bi trebao biti srednje gust. U međuvremenu, u temeljcu skuhajte tjesteninu i sve povežite s gotovim ragu umakom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....