PREDOBAR RUČAK

Za junetinu u gustom umaku trebat će vam kvalitetan komad mesa, povrće i vino

 Deposit Photos/
Posjetite svog mesara i kupite kvalitetan komad mesa, a onda se bacite na pripremu...

Trebat će vam:

600 g junetine

3 mrkve

1 veći luk

1 manji komad korijena celera

1 šaka sjeckanog peršina

5 režnjeva češnjaka

1 žličica sušenog timijana

2 lovorova lista

2 žličice crvene mljevene paprike

200 ml bijelog vina

Temeljac

Sol i papar

Priprema:

Meso nasjeckajte na veće komade. U većoj posudi koja može i u pećnicu najprije zagrijte ulje pa meso zapržite sa svih strana. Maknite ga iz posude i na isto ulje dodajte sjeckani luk, potom mrkvu, celer, a zatim ubacite i cijele režnjeve češnjaka. Pustite da se pirja 10-ak minuta, a zatim dodajte timijan, lovorov list, crvenu papriku, sol, papar i druge začine prema želji. Vratite meso i dodajte bijelo vino. Pustite da se krčka dok alkohol ne ispari, nekih 20-ak minuta, a zatim dodajte temeljac, toliko da pokrije sve sastojke, pustite da se zagrije, poklopite i ubacite u pećnicu na 160 stupnjeva. Pecite dva sata ili dok meso u potpunosti ne omekša. Zadnjih pola sata pecite otklopljeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:37