Trebat će vam:
300 g riže
2 mrkve
2 žlice jabučnog octa
2 šake kukuruza
1 manja konzerva slanutka
1 avokado
200 g tofua
1 žličica gustina
4 žlice soja sosa
1 žličica meda ili javorova sirupa
limunov sok
sol i papar
maslinovo ili kokosovo ulje za pečenje
drugo povrće po želji
Priprema:
Rižu skuhajte i dobro posolite. Mrkvu gulilicom pretvorite u tanke trakice, stavite je u posudu, dodajte jabučni ocat i malo vode pa pustite da stoji. Avokado narežite na ploške, začinite ga soli, paprom i limunovim sokom. Tofu narežite na kockice. U posebnoj posudi pomiješajte soja sos, gustin i med ili javorov sirup sa soli i paprom. Dobivenu mješavinu prelijte po tofuu i dobro promiješajte. Pecite tofu na malo masnoće u tavi. Rižu stavite na dno dublje zdjelice ili tanjura, a po njoj rasporedite pečeni tofu, kiselkastu mrkvu koju ste izvadili iz mješavine octa i vode, avokado te kukuruz i slanutak iz konzerve koje ste blago isprali. Dodatno začinite s malo maslinova ulja, limunova soka, soli i papra. Poslužite još toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....