ZDRAVO I UKUSNO

Za dobar ručak ne treba vam više od 30 minuta, napravite bogatu zdjelu od svega što pronađete u smočnici

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Ako već dugo razmišljate u ubacivanju tofua u svoj tjedni meni, možda je ovo jedan od načina s kojim možete započeti

Trebat će vam:

300 g riže

2 mrkve

2 žlice jabučnog octa

2 šake kukuruza

1 manja konzerva slanutka

1 avokado

200 g tofua

1 žličica gustina

4 žlice soja sosa

1 žličica meda ili javorova sirupa

limunov sok

sol i papar

maslinovo ili kokosovo ulje za pečenje

drugo povrće po želji

Priprema:

Rižu skuhajte i dobro posolite. Mrkvu gulilicom pretvorite u tanke trakice, stavite je u posudu, dodajte jabučni ocat i malo vode pa pustite da stoji. Avokado narežite na ploške, začinite ga soli, paprom i limunovim sokom. Tofu narežite na kockice. U posebnoj posudi pomiješajte soja sos, gustin i med ili javorov sirup sa soli i paprom. Dobivenu mješavinu prelijte po tofuu i dobro promiješajte. Pecite tofu na malo masnoće u tavi. Rižu stavite na dno dublje zdjelice ili tanjura, a po njoj rasporedite pečeni tofu, kiselkastu mrkvu koju ste izvadili iz mješavine octa i vode, avokado te kukuruz i slanutak iz konzerve koje ste blago isprali. Dodatno začinite s malo maslinova ulja, limunova soka, soli i papra. Poslužite još toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. listopad 2024 11:16