Trebat će vam:
4 fileta lososa
1 vezica šparoga
3 žlice maslinova ulja
1 limun
5 režnjeva češnjaka
pola žličice soli
četvrt žličice papra
2 žlice svježe nasjeckanog peršina
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Stavite filete lososa na sredinu lima, a šparoge s jedne strane. U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, naribanu limunovu koricu i sok, usitnjene režnjeve češnjaka, sol, papar i peršin. Smjesu rasporedite po vrhovima lososa i šparoga kojima ste odrezali krajeve. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 12-15 minuta, vrijeme će varirati ovisno o debljini vašeg lososa. Izvadite iz pećnice i probodite vilicom da provjerite jesu li losos i šparoge mekani i lista li se riba. Poslužite uz svježu salatu ili omiljeni prilog.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....