Brzo gotovo

Wok rezanci s ljutkastom svinjetinom spas su za dane kad nemate vremena na bacanje

 Lisegagne/Getty Images
Htjeli priznati ili ne, svi ponekad volimo uživati u slobodnom vremenu umjesto stajati uz štednjak. Ovo je jelo koje nam ide na ruku

Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 15 minuta • Porcija: 2

Sastojci:

  • 230 g tjestenine s jajima
  • 175 ml pilećeg temeljca
  • 3 žlice umaka od soje
  • 2 žličice sezamova ulja
  • pola žličice mljevene crvene paprike
  • 1,5 žličica kukuruznog škroba
  • 1 žlica vode
  • 3 žlice biljnog ulja
  • 3 velika režnja češnjaka
  • 450 g svinjskog filea
  • sol i svježe mljeveni papar
  • 280 g gljiva prema izboru
  • 2 glavice bok choya ili svežanj svježe blitve

Priprema:

Skuhajte rezance prema uputama na pakiranju, a zatim ih ocijedite i isperite pod hladnom vodom.

U posudi pomiješajte temeljac sa soja umakom, sezamovim uljem i mljevenom crvenom paprikom.

U maloj posudi pomiješajte kukuruzni škrob s vodom.

U velikoj tavi zagrijte dvije žlice biljnog ulja. Dodajte na ploškice narezan češnjak i pecite ga na umjerenoj vatri dok ne porumeni. Rupičastom žlicom prebacite češnjak na tanjur.

Svinjetinu posolite i popaprite. Dodajte svinjetinu u tavu i miješajući je pržite na umjereno jakoj vatri dok ne porumeni i ne bude pečena. Prebacite svinjetinu na tanjur s češnjakom. U istoj tavi zagrijte preostalu žlicu ulja. Dodajte gljive, začinite ih solju i paprom te kuhajte na umjerenoj vatri dok ne omekšaju. Dodajte bok choy narezan na trakice i pecite dok ne omekša. Dodajte rezance, umak od soje i kukuruzni škrob pa kuhajte na umjerenoj vatri, miješajući, dok se umak ne zgusne. Dodajte češnjak, svinjetinu i nakupljene sokove i kuhajte, miješajući, dok se svinjetina ne zagrije.

Prebacite u zdjelice i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 03:08