KLASIK S ROŠTILJA

Vratina na roštilju na ovaj način uvijek će vam ispasti sočna, treba vam tek nekoliko sastojaka

 Berislava Picek/ CROPIX
Napravite jednostavnu marinadu od ulja, čilija, češnjaka i ružmarina, pustite da meso stoji sat do dva i zatim pecite na roštilju

Trebat će vam:

6 komada vratine

sol i papar

ulje

prstohvat čilija

3 češnja češnjaka

grančice ružmarina

mladi luk

Priprema:

Meso začinite solju i paprom. U posudu ulijte ulje, dodajte prstohvat čilija, usitnjeni češnjak i grančice ružmarina te pomiješate. Svaki komad mesa prekrijte marinadom te ih sve na sat do dva ostavite u tom umaku da se meso dobro marinira. Poželjnije je to učiniti večer prije da meso u marinadi odstoji tijekom noći. Meso stavite peći na jaku vatru te pecite nekoliko minuta sa svake strane. Na krajeve rešetke stavite mladi luk te ga vrlo kratko pecite. Pečeno meso stavite na drvenu dasku, pustite koju minutu da odmori da se zadrže sokovi unutar mesa te ga narežite na trakice. Servirajte uz pečeni mladi luk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 09:52