Domaći dućani i vinoteke sve su bolje opremljeni različitim vrstama alkoholnih pića, gorkih likera i sirupa koje vrijedi dodati svojom kućnom baru. Ako pritom volite slagati konkretne koktele, onda će vas oduševiti recept u nastavku za Manhattan s pomakom, a koji je za Dobru hranu na temu filmskih koktela osmislio Dominik Bečvardi, suvlasnik bara Peaches & Cream sa zagrebačke Trešnjevke i glavni predavač na Raise the Bar akademiji.
Istaknuo je tom prilikom da osobno voli takvu vrstu koktela, ali i da jako piće poput Manhattana nije za svakoga jer sadrži više vrsta alkohola. Želite li isprobati i neki drugi holivudski koktel iz našeg magazina, potražite recepte na poveznici!
MANHATTAN BARMENA DOMINIKA BEČVARDIJA
30 ml raženog viskija
30 ml burbon viskija
30 ml crvenog vermuta
5 ml biljnog likera s mentom
1 Maraschino višnja
Ulijte sve sastojke u posudu za miješanje s ledom i miješajte 10-15 krugova. Izlijte u rashlađenu čašu te dekorirajte Maraschino višnjom i koricom naranče.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....