RUČAK NA ŽLICU

Varivo kao omiljeni ručak usred tjedna: Ovog puta radimo ga sa svinjetinom i krumpirom

 I_rinka
U lonac ubacujemo mrkvu, krumpir, luk i tikvicu, dodajemo kockice mesa i radimo gusto varivo stvoreno za nadolazeće, sve hladnije dane

Trebat će vam:

400 g svinjetine
3 mrkve
3 krumpira
1 luk
2 režnja češnjaka
1 tikvica
2 žličice mljevene crvene paprike
svježi peršinov list
sol, papar

Priprema:

Komad svinjetine nasjeckajte na sitne kockice. U dubljem loncu zagrijte ulje pa meso dobro zapecite sa svih strana. Izvadite ga, na istu masnoću dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte 10-ak minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju. Zatim dodajte očišćenu i nasjeckanu mrkvu i isti takav krumpir. Pirjajte još pet minuta. Tikvicu ogulite i narežite na kockice pa je ubacite u lonac. Vratite meso, dodajte crvenu mljevenu papriku, sol i papar te timijan. Dobro promiješajte i dodajte temeljac ili vodu, toliko da pokriju povrće i meso. Krčkajte dok meso i povrće ne omekšaju. Na kraju pospite svježim peršinom. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:33