Kad je meso kvalitetno, ukusno je spremljeno na razne načine pa će tako mljevena janjetina biti fina i u obliku dobro začinjenih polpeta. Možete ih ubaciti u salatu, uroniti u umak od rajčice ili jogurta te poslužiti uz pire krumpir
Polpete od mljevene janjetine
Priprema: 20 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcije: 4
500 g mljevene janjetine
2 mlada luka
2 češnja češnjaka
kumin
sol i papar
svježa menta i peršin
Češnjak i luk nasjeckajte na sitno, pomiješajte s mljevenom janjetinom pa dodajte i sitno sjeckanu mentu i peršin. Dodajte malo limunova soka i začine. Sve dobro pomiješajte i oblikujte polpete. Pecite na željenoj masnoći. Poslužite uz umak od jogurta ili prilog prema želji, primjerice, pire krumpir.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....