Trebat će vam:
500 g liganja
1 luk
400 g pelata
2 mrkve
4 režnja češnjaka
1 žličica šećera
1 lovorov list
1 žlica kapara
malo ružmarina
peršin
sol i papar
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije zapržite lignje sa svih strana. Izvadite ih iz lonca pa na istom ulju pirjajte luk, a potom i češnjak. Dodajte sitno sjeckanu ili ribanu mrkvu, ubacite i ružmarin i kapare, sol i papar. Dodajte pelate i razbijte ih kuhačom. Dodajte žličicu šećera, dvije žlice vode od kapara i vode ili ribljeg temeljca, toliko da prekrije sve sastojke. Vratite lignje i kuhajte dok povrće ne omekša, oko 30 minuta. Prema potrebi, dodatno začinite i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....