RUČAK NA ŽLICU

Umjesto prženih, lignje ovaj put napravite na gulaš i poslužite uz toplu pogaču

 Zkruger/
Gulaš od liganja prilično je jednostavan za pripremu, a najbolje se slaže uz komad domaće pogače

Trebat će vam:

500 g liganja

1 luk

400 g pelata

2 mrkve

4 režnja češnjaka

1 žličica šećera

1 lovorov list

1 žlica kapara

malo ružmarina

peršin

sol i papar

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije zapržite lignje sa svih strana. Izvadite ih iz lonca pa na istom ulju pirjajte luk, a potom i češnjak. Dodajte sitno sjeckanu ili ribanu mrkvu, ubacite i ružmarin i kapare, sol i papar. Dodajte pelate i razbijte ih kuhačom. Dodajte žličicu šećera, dvije žlice vode od kapara i vode ili ribljeg temeljca, toliko da prekrije sve sastojke. Vratite lignje i kuhajte dok povrće ne omekša, oko 30 minuta. Prema potrebi, dodatno začinite i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 10:20