Kupus obožavamo na salatu i u varivima, ali postoji to jedno jelo u kojem se posebno ističe, a koje ne bismo odbili baš nikada. U pitanju su, naravno, krpice s kupusom ili, ako baš hoćete, flekice sa zeljem. Kako god ih nazivali, vjerujemo kako vam je dobro poznato da je ovom domaćem specijalitetu teško odoljeti, posebice kada je napravljen kako treba. Kada su komadići kupusa taman dovoljno veliki da ih možete osjetiti pod zub, ali ne i preveliki, a potom i lijepo karamelizirani te jelu daju onaj poznati, slatkasti šmek. Vjerujemo i kako svoj recept za krpice s kupusom već imate, no za svaki slučaj, u nastavku vam ostavljamo poveznicu na kojoj možete pronaći upute za pripremu kupusa, ali i domaće tjestenine. Jer, zna se, krpice moraju biti domaće, baš kao bakine.
KAKO NAPRAVITI NAJBOLJE KRPICE S KUPUSOM
No, osim klasičnog recepta, tu je i onaj koji je s nama svojevremeno podijelila Nastasja Chiara Petrić te koja je klasične krpice zamijenila njokima sa špinatom.
"Obožavam krpice sa zeljem, no htjela sam napraviti nešto što bi jednako tako obožavalo i moje dijete koje, iako nije izbirljivo, uvijek radije voli vidjeti boje na tanjuru i ako je to jelo lako za jesti prstićima, još će bolje proći. Njoki od špinata u umaku à la ‘krpice sa zeljem‘ rezultirali su oblizivanjem rukica", rekla nam je tada.
Recept smo već u nekoliko navrata testirali i sami te se oduševili pa stoga i vama u nastavku ostavljamo detaljan postupak pripreme kako biste se u istoj mogli okušati i sami. Ovi njoki s umakom krpica i hrskavom slaninom toliko su dobri da vam savjetujemo da odmah napravite duplu količinu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....