Trebat će vam:
500 g purećih prsa
3 režnja češnjaka
2 žlice bijelog brašna
2 žlice maslaca
500 ml mlijeka
200 g mozzarelle ili drugog topivog sira
50 g parmezana
prstohvat muškatnog oraščića
sol i papar
500 g mlinaca
Priprema:
Maslac otopite u dubljoj, većoj posudi. Dodajte protisnuti češnjak i brašno pa sve zajedno kuhajte dok ne dobijete gustu pastu. Uz neprestano miješanje, polako dodajte vruće mlijeko. Začinite soli i paprom, muškatnim oraščićem, a dodati možete i parmezan. Kuhajte dok ne dobijete umak željene konzistencije. Puretinu nasjeckajte na komadiće i ispecite je na drugoj tavi. Začinite je prema želji. Pomiješajte umak i meso. Mlince razlomite na veće komade. Potopite ih u vrućoj vodi na pola minute, a zatim ih rasporedite po dnu posude za pečenje koju ste premazali maslacem. Na prvi sloj mlinaca dodajte puretinu u umaku, pospite sirom. Dodajte drugi sloj mlinaca pa ponovite postupak. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez svih sastojaka, i na kraju sve pospite sirom. Pecite na 200 stupnjeva 30-ak minuta ili dok ne poprimi boju. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....