Trebat će vam:
1 cijelo otkošteno pile
20-ak zelenih maslina
1 paprika
1 luk
3 režnja češnjaka
1 konzerva pelata
bosiljak, timijan i origano
1 žličica šećera
sol i papar prema potrebi
1 lovorov list
maslinovo ulje
temeljac prema želji, ili voda
svježi peršin
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije dobro zapecite komade mesa sa svih strana. Stavite sa strane i na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckani luk. Ubacite i protisnuti češnjak, a zatim i papriku koju ste nasjeckali na komadiće. Dodajte šećer, sol, papar, začinsko bilje i prelijte sve zajedno s pelatima, a zatim dodajte i malo temeljca ili vode, kako biste razrijedili umak. U umak ubacite piletinu i kuhajte 20-ak minuta poklopljeno. Otklopite, dodajte masline i kuhajte još 10-ak minuta. Prema potrebi dodatno začinite. Na kraju pospite svježim peršinom. Poslužite uz rižu, pire krumpir, tjesteninu, heljdu ili bilo koji drugi prilog.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....