Kada vam dosadi klasično carsko meso, a i nemate baš mogućnosti složiti pravi roštilj, izvadite oštar nož, štapiće za ražnjiće i grill-tavu i spremite ove ražnjiće od svinjske potrbušine. Važno je samo da meso izrežete na tanke trake ujednačene debljine, kako bi se ražnjići ravnomjerno ispekli, kao i da ih pažljivo nabodete na ražnjiće kako se ne bi odmotavali tijekom pečenja. S obzirom na to kako su oblikovani, ovi će mesni štapići biti brzo gotovi, pečeni u vlastitoj masnoći bit će osobito slasni, a možete ih začiniti po vlastitom ukusu te se poigrati s raznim umacima.
Ražnjići od potrbušine
12 drvenih ražnjića
800 g tanko narezane svinjske potrbušine
2 žlice maslinova ulja
2 žlice suhe majčine dušice
1 žličica soli
1 žličica granula češnjaka
1 žličica granula luka
1 žličica paprike u prahu
1 žličica smeđeg šećera
1 žličica crnog papra
½ žličice kajenskog papra
Priprema:
Drvene ražnjiće namočite u vodu da ne bi izgorjeli na roštilju.
Oštrim nožem skinite kožu sa svinjske potrbušine, a meso narežite na trake širine oko 2 cm, a debljine 0,5 cm.
Stavite sve začine u zdjelu i miješajte žlicom dok se potpuno ne sjedine.
Pomoću kista pažljivo namažite malo maslinova ulja na trake svinjske potrbušine.
Dodajte meso u začine i okrećite ga dok ga potpuno ne prekriju.
Meso zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 12 sati. Meso izvadite iz hladnjaka barem pola sata prije pečenja.
Ražnjić zabodite u donji dio trakice pa meso omotajte oko ražnjića. Stavite ražnjiće na prethodno zagrijani roštilj i pecite dok meso ne postane hrskavo, ali ne prepečeno. Ražnjiće stalno okrećite kako bi se ravnomjerno ispekli. Poslužite uz kruh i omiljenu salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....