OMILJENA KOMBINACIJA

Ultimativni blagdanski recept: Raskošna pašticada sa špagetima s crnilom sipe

 Berislava Picek/Cropix/
Klasičnu pašticadu spojite sa špagetama s crnilom sipe pa uživajte u okusima iznimno bogatoj blagdanskoj gozbi

Trebat će vam:

2 kg junetine od buta zvanog još frikando
sol i papar
grančica ružmarina

Za špikanje:

300 g pancete
2 mrkve

Za umak:

2 glavice luka
mrkva
sol i papar
muškatni oraščić
češnjak
suhe šljive

Za prilog:

700 g špageta s crnilom od sipe

Priprema:

Meso našpikajte na prutiće narezanom pancetom i mrkvom. Kada upiknete nož u meso, pokraj njega ugurajte pancetu ili mrkvu. Na drvenu površinu stavite sol, papar i na sitno narezan svježi ružmarin. Meso rolajte po začinima da se što više primi za njega. U dubokoj posudi zagrijte ulje, stavite meso i zapecite ga sa svih strana. Pečeno meso izvadite vani i na tu masnoću stavite sitno nasjeckani luk, češnjak i mrkvu te lagano pirjajte. Kada povrće malo uvene, meso vratite u posudu. Dodajte ostale začine i sve prelijte vrućom vodom do vrha. Kuhajte na laganoj vatri oko dva i pol sata uz povremeno okretanje mesa. Kada je meso gotovo, umak možete ostaviti u rustikalnom obliku ili usitniti štapnim mikserom. Svježu tjesteninu skuhajte u slanoj vodi. Meso izrežite na odreske i poslužite uz tjesteninu i sezonsku salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 21:32