PROVJERENO DOBRO

U varivu, na salatu i ‘za potoćati‘: konzerva graha i 3 ljetna recepta s kojima ne možete pogriješiti

Sve tri opcije bit će odlična ideja za ručak na moru, ali i brzinska opcija za večeru nakon napornog radnog dana

Volite grah, ali ljeti vam se baš i ne da stajati za štednjakom i kuhati lonac svima omiljenog variva s kobasicama ili suhim mesom? Ne brinite, jer u nastavku vam donosimo tri recepta za jela s grahom iz konzerve s kojima ljeti ne možete pogriješiti. Bez obzira želite li utješno jelo koje ćete, umjesto vilicom i žlicom, jesti koricom kruha, tražite li novi recept za ljetno varivo ili trebate ideju za salatu, imamo ih sve. Potražite ih u nastavku.

SALATA JE LJETI UVIJEK DOBRODOŠLA

Da salate mogu biti zasitne, dokaz je ova zdjela s rezancima, povrćem, jajima i grahom iz konzerve. Za pripremu će vam trebati namirnice koje su lako dostupne i nabaviti ih možete u svakom supermarketu, a ako vam neka i nije pri ruci, uvijek je možete zamijeniti sezonskim dodatkom. Primjerice, mi ljeti u ovu zdjelu volimo ubaciti i malo krastavaca koje smo začinili s malo čilija, rižinog octa i soli.

SALATA S GRAHOM

image
Berislava Picek/Cropix/

OBOŽAVAMO OVO JELO

Prošle je godine veliki hit na društvenim mrežama bilo jelo za kremasti grah u gustom umaku od rajčice. Mi smo ga tada napravili sa slanutkom umjesto grahom i toliko nam se svidio da smo ga kasnije ponovili u još nekoliko navrata i s grahom, ali i kombinacijom graha i slanutka. Ovo kremasto jelo najbolje je kad se direktno iz tave skuplja koricom kruha, ali želite li ipak biti malo pristojniji, poslužiti ga možete i na tanjurima, uz sezonsku salatu po želji. Krastavci s grčkim jogurtom bit će više nego dobra ideja.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

ZA ONE KOJI RADO BIRAJU VARIVA

Tražite li, pak, novu ideju za ljetno varivo, razmislite o tome da napravite ovu jednostavnu kombinaciju tikvica i graha. Priprema je jednostavna, a želite li varivo učiniti još bogatijim, uvijek u lonac možete ubaciti i kobasicu po želji.

VARIVO S TIKVICAMA I GRAHOM

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 06:59