Trebat će vam:
450 junetine za gulaš
1 žlica maslinova ulja
2 komada slanine
1 luk
4 režnja češnjaka
450 g miješanih gljiva
2 žličice suhe majčine dušice
2 žlice brašna
2 žlice koncentrata rajčice
250 ml crnog vina
900 ml junećeg temeljca
1 list lovora
sol i papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160 °C. U velikom gusanom loncu na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte narezanu slaninu i pecite je dok ne postane hrskava. Izvadite je iz lonca i ostavite sa strane. Začinite junetinu sa soli i paprom. U serijama je pecite u loncu dok ne porumeni sa svih strana pa izvadite, prebacite na tanjur sa slaninom i ostavite sa strane. U isti lonac dodajte usitnjeni luk i pecite ga dok ne omekša. Dodajte gljive, usitnjeni češnjak i majčinu dušicu pa nastavite kuhati uz često miješanje dok se prepolovljene gljive ne smanje na pola. Dodajte crno vino da deglazirate dno posude i pirjajte oko pet minuta. Vratite meso i slaninu u lonac i dobro promiješajte. Dodajte brašno i koncentrat rajčice i dobro promiješajte. Prelijte temeljcem, dodajte lovorov list te dobro promiješajte. Pustite da gulaš lagano prokuha, isključite vatru, poklopite i stavite u pećnicu na otprilike dva sata ili dok junetina ne omekša. Kad je kuhano, izvadite lonac iz pećnice, uklonite lovorov list i ostavite da odstoji 10-15 minuta prije posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....