Sezonu jagoda ovog smo puta odlučili iskoristiti na što jednostavniji način pa tako biramo između malo drugačije galette od jagoda, zdravog cheesecakea priprema kojeg će vam oduzeti tek sat vremena i obrnute pite koja će biti dobra opcija kada poželite nešto slatko, a nemate previše vremena za pripremu.
GALETTE OD JAGODA
Blogerica i kreatorica sadržaja na društvenim mrežama Janja Benić, poznatija kao Janjolinka, prošle nam je godine otkrila recept za jednu od svojih omiljenih proljetnih slastica – galette s jagodama. Priprema ga na nešto drugačiji način pa tako, kako bi dobila laganije i ukusnije tijesto, dodaje i tajni dodatak. Sve savjete i recept potražite u nastavku.
ŠTO KAŽETE NA BRZI CHEESECAKE?
Dobrom cheesecakeu teško je odoljeti, a onaj po receptu Nastasje Chiare Petrić mogao bi vam se svidjeti upravo zbog jednostavne pripreme i zdravijih sastojaka. Zobeni keksi u ovoj varijanti nalaze se u podlozi, a tu su i tostirani lješnjaci te kokosovo ulje umjesto maslaca. Krem sir pomiješajte s grčkim jogurtom i jajima, kremu ispecite, a zatim sve zajedno poslužite uz marinirane jagode.
ZDRAVI CHEESECAKE S MARINIRANIM JAGODAMA
OBRNUTA PITA U 30 MINUTA
Ako niste vješti s pripremom deserata i mislite da je napraviti dobru pitu najkompliciranija stvar na svijetu, recept za cobbler s jagodama mogao bi vam postati omiljen ovog proljeća. Napravite jednostavno tijesto od brašna, hladnog maslaca i kiselog vrhnja, komadiće rasporedite po jagodama pa sve zajedno ubacite u pećnicu. I odmah napravite duplu količinu, sigurni smo da će se tražiti koja žlica više.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....