Svratite do tržnice i kupite ih svježe ili se zaputite do supermarketa i u košaricu ubacite pakiranje smrznutih liganja. Preskočite potom klasične recepte koje uključuju prženje u ulju i danas isprobajte nešto drugačije. U nastavku vam donosimo tri isprobana, baš dobra recepta kojima se i sami često volimo vratiti - za fini, gust i bogat gulaš od liganja, zatim lignje na brudet te jednostavnu paštu s lignjama i limunom.
LIGNJE NA ŽLICU
Zaželite li se dobrog, morskog jela na žlicu, razmislite o lignjama na gulaš. Odličan recept s nama je svojevremeno podijelila Slavica Šagolj, a poželite li ipak preskočiti krumpir, uvijek ga možete napraviti s dodatkom, primjerice, slanutka pa uz to poslužiti prilog kao što je palenta ili čak njoki.
LIGNJE NA BRUDET
Postoji li išta bolje od ribe i morskih plodova u gustom umaku koji je na kraju najljepše pokupiti koricom kruha? Ovakav brudet do sada možda još niste jeli, ali ga svakako vrijedi isprobati. Slastan je, aromatičan i baš dobar način za završiti dugačak radni tjedan iza nas.
LIGNJE S PAŠTOM
U slučaju da za pripremu ručka ipak nemate previše vremena, razmislite o brzinskoj pašti. Dodatak limuna učinit će je lijepo osvježavajućom, a dodatan je plus i što sve ostale sastojke, poput češnjaka, peršina, maslaca i parmezana vjerojatno već imate u hladnjaku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....