Dozrele su trešnje. Doduše, još čekamo one "prave", onaj hrušt s okusom, ali i sad im je teško odoljeti. Domaća štrudla od trešanja! Nema slađeg i jednostavnijeg kolača za kraj nedjeljnog ručka. Ali, one ne moraju nužno završiti u kolačima, tortama, pitama, ne zaboravimo sladoled, frape, marmeladu, komopte, umake, ali i osvježavajuće salate s trešnjama i naprimjer rajčicom i krastavcima koja će dobro ići uz neku ribu ili meso s roštilja.
A kad je riječ o grilanju, otkoštene trešnje nabodite zajedno s komadima piletine i povrća na štapiće i poslužite uz umak na bazi kiselog vrhnja ili jogurta, dobiti ćete skroz fora ražnjiće. Nema za što nisu dobre, zato sad dok ih ima treba započeti dan zdjelicom rashlađenih trešanja ili ostatkom kolača s trešnjama uz čaj ili kavu...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....