Trebat će vam:
250 g griza
1 litra mlijeka
100 g maslaca
2 žumanjka
200 g parmezana (plus za posipanje)
Prstohvat soli
Prstohvat muškatnog oraščića
Još maslaca za pečenje
Priprema:
U loncu najprije zagrijte mlijeko, dodajte ¾ maslaca, začinite soli i paprom te muškatnim oraščićem. Pustite da zavrije. Čim se pojave mjehurići, dodajte griz i brzo miješajte kako se ne bi stvorile grudice. Kada dobijete gustu smjesu, kao palentu, maknite s vatre i brzim pokretima umiješajte parmezan i žumanjke. Dobro pomiješajte i pripazite da se jaje u procesu ne pretvori u grumene. Pripremite dva papira za pečenje i na oba rasporedite smjesu pa ih zarolajte u dugačke kobasice. Pustite da smjesa tako stoji i ohladi se, a potom režite na ploške debljine oko jedan centimetar. Posudu za pečenje premažite maslacem i u nju slažite njoke. Pospite sirom i dodajte još malo maslaca po vrhu. Pecite na 200 °C oko 45 minuta i poslužite uz prilog po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....