Trebat će vam:
8 tortilja
50 ml suncokretova ulja
500 g mljevene govedine
400 g nasjeckane rajčice
200 g graha
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
200 ml goveđeg temeljca
žličica mljevenog kumina
žličica paprike
pola žličice kajenskog papra
sol, papar
100 g polutvrdog sira
čili papričica
mala limenka kukuruza
Za posluživanje:
zelena salata narezana na trakice, luk na kolutiće, naribani sir
Tijesto za tortilje:
500 g glatkog brašna
1,5 žličica soli
8 g maslaca
prašak za pecivo
mlaka voda
Priprema tortilja:
Pomiješajte sve suhe sastojke i pomalo dodajte mlaku vodu da se zamijesi glatko tijesto. Od tijesta formirajte kuglice 80-100 g i ostavite 10-ak minuta da se tijesto odmori. Razvaljajte kuglice na pobrašnjenoj podlozi na oko 25 cm. Pecite na vrućoj tavi 15 -20 sekundi sa svake strane. Jako je važno da tava prije pečenja bude dobro zagrijana.
Priprema nadjeva:
Na vrućem ulju popržite luk, češnjak i dodajte mljeveno meso. Kad meso posmeđi, dodajte goveđi temeljac, sjeckanu rajčicu, grah, kukuruz i začine (sjeckanu čili papričicu prema želji) te pustite da se krčka 20 minuta. Prije posluživanja tortilju treba zagrijati na tavi ili u mikrovalnoj pećnici, zatim staviti salatu, nadjev od mesa, luk, sir te čilija po želji.