Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- Za punjenje:
- 500 g krumpirovih njoka
- 100 g Parmezana Parmigiano Reggiano
- 8 g sjeckanog ružmarina
- 8 g fine morske soli
- malo muškatnog oraščića
- 100 g extra djevičanskog maslinovog ulja
- Za tjesteninu:
- 2 jaja
- 9 žumanjaka
- 20 ml ulja
- 500 g brašna
- Za ukras:
- 100 g tanko narezane suhe talijanske kobasice
- 400 g bijelog luka
- 200 g talijanske suhe kobasice
- 100 ml umaka od rajčice
- 1/2 čaše bijelog vina
Priprema
1. korak
Kako biste dobili punjenje temeljito sjedinite sve sastojke dok ne dobijemo homogenu i jednoličnu smjesu.
2. korak
Za ukras: suhe kobasice poslagati ih na papir za pečenje na 110°dok ne budu suhe
3. korak
Na malo maslinova ulja popržite talijansku kobasicu, a nakon toga joj dodajte luk. Polagano miješajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim dodajte bijelog vina, a nakon nekoliko minuta i umak od rajčice. Kuhajte i lagano miješajte dok se luk posve ne razgradi.
4. korak
Skuhajte tortellone, prelijte dobivenim umakom, a povrh stavite listiće talijanske sušene kobasice te pospite parmezanom.
Recept slavnog talijanskog chefa Renata Rizzardija
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....