Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 100 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 3 bjelanjka
- 150 g šećera u prahu
- 1,5 žlica kakaa u prahu
- 50 g nasjeckane čokolade
- 1 žličica octa
- 250 g mascarponea
- 250 g slatkog vrhnja
- 1 žlica šećera u prahu
- 1 mjerica malina
- 1/2 mjerice jagoda
- 50 g preprženih, oguljenih i nasjeckanih lješnjaka
Priprema
1. korak
Istucite bjelanjke u čvrst snijeg pa im i dalje miješajući dodajte žlicu po žlicu šećera u prahu. Dodajte im i prosijani kakao u prahu i još kratko miksajte. Rukom umiješajte ocat i nasjeckanu čokoladu.
2. korak
Rasporedite na papir za pečenje u krugu promjera otprilike 25 cm. Pećnicu zagrijte na 180 °C, a kad stavite smjesu u pećnicu, odmah smanjite temperaturu na 150 °C. Pecite 1 sat. Izvana će biti hrskava, a unutra još blago ljepljiva.
3. korak
Za kremu čvrsto istucite slatko vrhnje pa ga pomiješajte s mascarponeom i šećerom. Kad se smjesa od bjelanjaka ohladi, premažite je kremom, a zatim pospite jagodama i lješnjacima. Poslužite odmah.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....