Torta koja je počela kao Pavlova

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 100 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 3 bjelanjka
  • 150 g šećera u prahu
  • 1,5 žlica kakaa u prahu
  • 50 g nasjeckane čokolade
  • 1 žličica octa
  • 250 g mascarponea
  • 250 g slatkog vrhnja
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 1 mjerica malina
  • 1/2 mjerice jagoda
  • 50 g preprženih, oguljenih i nasjeckanih lješnjaka

Priprema

1. korak

Istucite bjelanjke u čvrst snijeg pa im i dalje miješajući dodajte žlicu po žlicu šećera u prahu. Dodajte im i prosijani kakao u prahu i još kratko miksajte. Rukom umiješajte ocat i nasjeckanu čokoladu.

2. korak

Rasporedite na papir za pečenje u krugu promjera otprilike 25 cm. Pećnicu zagrijte na 180 °C, a kad stavite smjesu u pećnicu, odmah smanjite temperaturu na 150 °C. Pecite 1 sat. Izvana će biti hrskava, a unutra još blago ljepljiva.

3. korak

Za kremu čvrsto istucite slatko vrhnje pa ga pomiješajte s mascarponeom i šećerom. Kad se smjesa od bjelanjaka ohladi, premažite je kremom, a zatim pospite jagodama i lješnjacima. Poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 14:09